PRODUCTIE
They shoot horses don't they. (Beesten maken ze toch ook af)

Regie

Gie Beullens

Auteur

Horace McCoy

Spelers

Lies Barette, Dirk Blancke, Sophie Casse, Anita Cluyts, Nele Debecker,
Kris Dejongh, Rita Deroost, Christel Deryck, Kristin De Wolf, Kristel Dirickx,
Joppe Frateur, Gerrit Gielis, Bart Hendrickx, Chris Heyman, José Lambrechts,
Kris Loos, Nicole Ooms, Nadine Pardon, Walter Piette, Katrien Put,
Greet Vandepoel, Deborah Vangeel, Johan Vanhumbeeck, Anse Verlinden, Johan Willems

Speeldata
24.01.2014
25.01.2014
31.01.2014
01.02.2014

Verhaal / info

Amerika, jaren ’20 en ’30. Overal heerst depressie en armoede. Om aan de ellende te ontsnappen worden in het ganse land dansmarathons georganiseerd. Uithoudingswedstrijden waarin het erop aankomt het langst te blijven dansen. Per uur, non stop 24 uur op 24, krijgen de deelnemers 15 minuten rust. Ze moeten dansen, dus in beweging blijven, maar ondertussen ook opdrachten uitvoeren om het publiek meer te vermaken dan alleen met hun vermoeiende aftakeling.

De Amerikaanse auteur Horace McCoy schreef een roman en een toneelstuk over het fenomeen. Sydney Pollack verfilmde het boek in 1969 onder de zelfde titel They Shoot Horses, Don’t They?.

Het stuk volgt de deelnemers die, wanhopig door armoede, alles doen om te winnen of aandacht te krijgen van de ceremoniemeester. Want die is op zoek naar talent voor de filmindustrie. Niemand had zich echter een voorstelling kunnen maken van de gruwelijke, uitputtende en zelfs dodelijke competitie en aftakeling die begint. En dat dan voor het vermaak van enkele verveelde toeschouwers. De dansers slikken al die vernederingen, want de eerste prijs is duizend dollar én ontdekt worden door de filmwereld. Hedendaagse TV-programma’s als So you think you can dance? zijn niet ver af…