PRODUCTIE
Casablanca

Regie

Dirk Blancke

Auteur

Dirk Blancke (bewerking)

Spelers

Roger De Mol, Kristel Dirickx, Manu Drieghe, Joppe Frateur, José Lambrechts, Philippe Leempoels, Julien Reynders, Romain Rosseels, Liselot Sauwens, Johan Vanhumbeeck, Carla Van Ryne, Mike Versonnen en Fons Vertommen

Speeldata
03.12.2004
04.12.2004
10.12.2004
11.12.2004

Verhaal / info
Er was een tijd dat Hollywoodfilms meer waren dan special effects, wilde achtervolgingen, extreem geweld en goedkope seks. Filmmakers gingen in de eerste plaats op zoek naar sterke scenario's. Acteurs en actrices zetten personages neer van vlees en bloed. Regisseurs maakten er een erezaak van om het publiek te verwennen met meeslepende verhalen.
Casablanca is zo'n verhaal. Het heeft een onwaarschijnlijk knappe intrige vol verrassende wendingen, spitse dialogen met subtiele humor en onvergetelijke oneliners en de personages zijn stuk voor stuk herkenbare karakters met hun goede en slechte kanten.
We bevinden ons in Frans-Marokko in het begin van de Tweede Wereldoorlog.
Rick Blaine, een cynische Amerikaan, baat in de stad Casablanca een nachtclub uit waar vluchtelingen transitvisa hopen te bemachtigen om naar Amerika te ontsnappen. Op een dag ontmoet hij er tot zijn verbazing de verzetsstrijder Victor Laszlo en - tot zijn nog grotere verbazing- diens partner Ilsa Lund. Dat is het startpunt voor een verhaal over vriendschap en liefde, passie en haat, heldendom en edelmoedigheid.
In 1943 werd Casablanca door de Academy bekroond als beste film van het jaar en ook regisseur Michael Curtiz won toen een Oscar. Acteurs Humphrey Bogart en Ingrid Bergman vielen om een onbegrijpelijke reden net buiten de prijzen - wie kent nu nog Paul Lukas en Jennifer Jones, de winnaars van toen?
Foto
Bekijk de productiefoto's