PRODUCTIE
De ronde van Vlaanderen

Regie

Roger De Mol

Auteur

Walter van den Broeck

Spelers

Nele Debecker, Johan Vanhumbeeck, Carla Van Ryne, Magda Versonnen

Speeldata
29.11.2003
05.12.2003
06.12.2003

Verhaal / info
Het stuk speelt zich af in een gewone familie, bij gewone mensen. Een familie zoals er wel meer zijn hier bij ons op het platteland. Een familie met een oma, die weduwe is, haar dochter, die gescheiden is, een kleindochter. Daarnaast figureren ook nog de huisdokter en een vijfde persoon die niet ten tonele verschijnt.

Die vier mensen zijn ieder op hun manier op zoek naar warmte, liefde, genegenheid en geluk. Hierdoor ontstaan ook conflicten.
Oma moet geplaatst worden in een home. Gaat ze of gaat ze niet? Haar gescheiden dochter heeft in het verleden veel meegemaakt. De eeuwige ruzies tussen haar pa en haar ma in haar jeugd, haar sterke binding met haar moeder die leidde tot problemen met haar echtgenoot, hebben haar leven tot een hel gemaakt.

De kleindochter kiest de kant van de Oma, maar begrijpt haar moeder soms ook niet. En daardoor vallen er vaak harde woorden. En net zoals haar moeder is ook de kleindochter op haar beurt op zoek naar de ware liefde. De huisdokter komt dagelijks in het gezin Van Praet-Vercammen. Hij is ook op zoek naar genegenheid, warmte en liefde. Zal hij die vinden bij de familie Van Praet-Vercammen?

Meer ga ik u niet vertellen, maar zoals op de uitnodiging staat vermeld ... “een verhaal vol gevoel en humor over mensen van hier en nu, over hoe het leven was, is en zou moeten zijn”.


Foto
Bekijk de productiefoto's