PRODUCTIE
La Mamma

Regie

Louis Laevers

Auteur

André Rousin

Spelers

Filip Leempoels, Pascal Peeters, Dominique Rems, Eva Van Hoecke, Marc Van Langendock, Magda Versonnen, Mike Versonnen, Fons Vertommen, Tina Vertommen

Speeldata
24.03.2001
30.03.2001
31.03.2001

Verhaal / info

Mamma Rosaria, een Siciliaanse weduwe, heeft twee huwbare zonen.

Aldo, de jongste, is in haar ogen een luiaard en een nietsnut. Antonio, haar lievelingszoon, keert na een verblijf in Rome naar huis terug met heel wat politieke invloed en een stevige reputatie als Don Juan.
Dit laatste is echter een doorn in het oog van padre Giovanni, de dorpspastoor. De jonge meisjes van Catane hebben immers meer oog voor Antonio achteraan in de kerk, dan voor het altaar vooraan.

Antonio lost dit probleem zelf op door Barbara, de mooie dochter van notaris Puglisi en huwelijk te vragen. Om opportuniteitsredenen geeft de notaris zijn toestemming. Als na twee jaar huwelijk blijkt dat Barbara nog steeds maagd is, gaan de poppen echter aan het dansen. Met alle mogelijke middelen tracht Puglisi het huwelijk door de kerkelijke overheid te laten annuleren.

Hij heeft echter duidelijk buiten onze mamma en haar ganse familie gerekend: de "nietsnut" en "nonkel" Gildo inbegrepen.

In speelse, soms wat uitgesponnen dialogen, veegt Roussin de vloer aan met rijkdom, aanzien, intrigie en betutteling.


Foto
Bekijk de productiefoto's