PRODUCTIE
Van de brug af gezien

Regie

Marleen Sterck

Auteur

Arthur Miller

Spelers

Jos Debecker, Lies Debecker, Roger De Mol, Willy Devos, Kristel Dirickx, Annick Grillet, Lieselotte Kotsch, Filip Leempoels, Jeroen Rans, Romain Rosseels, Eddy Stockmans, Ilse Vanderheyden, Peter Vanderheyden, Dieter Van Hove, Johan Vanhumbeeck, Mike Versonnen, Fons Vertommen, Olivier

Speeldata
25.03.2000
31.03.2000
01.04.2000

Verhaal / info

"Van de Brug af gezien" zit boordevol emoties. Hoewel het in 1955 werd geschreven, is de problematiek ervan nog steeds herkenbaar. Men wordt geconfronteerd met liefde, haat, jaloezie, incest. ook de problemen i.v.m. migranten en illegalen zijn nog steeds actueel. In dit stuk staat de mens centraal met al zijn fouten en tekortkomingen in zijn onderlinge relaties.

Eddy Carbone, de leidende figuur in dit stuk, laat ons zien waartoe emoties kunnen leiden. Als man heeft hij er moeite mee zijn gevoelens te laten zien. In de diepere lagen van zijn bestaan speelt zich vanalles af, maar het komt niet of slechts zeer gebrekkig tot uiting.
Emoties horen volgens hem bij een vrouw, niet bij een man. Emoties vindt hij een teken van zwakte: in zakelijk, rationeel denken, daarin ligt de kracht. Eddy Carbone valt echter ten prooi aan zijn gevoelens, die hij verdringt.
Hij verdringt bijgevolg ook zichzelf.
Slechts op het allerlaatste moment worden echte emoties getoond, maar dan is het te laat ...


Foto
Bekijk de productiefoto's